Strona Główna www.honda-crosstourer.pl
Portal i forum motocykla Honda CROSSTOURER

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie mocy
Autor Wiadomość
pako721 
Trzeci Tłok


Wiek: 48
Dołączył: 26 Gru 2016
Posty: 58
Skąd: Gorzow Wlkp.
Wysłany: 2019-05-12, 17:17   Odblokowanie mocy

Czy miał ktoś z Was do czynienia z odblokowaniem mocy w CT z Francji?
_________________
Pako
 
     
tyran 
Drugi Tłok


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Maj 2016
Posty: 31
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-05-16, 13:47   

Zapytałem o to na FAT.
Oto odpowiedzi:

„Przerabiałem delikatnie temat, najfajniej robili to w USA. Odblokowanie modułu, odblokowanie biegów plus fajniejsza mapa. Wszystko w ECU”.

„Dokładnie, odesłanie ECU do USA, lub zakup nowego Ecu, od wersji nieblokowanej. Jak DCT, to zdejmie to też blokadę z 272 km/h, przy przeróbce w USA. Na Francję czy Niemcy, zawsze DCT ma ogranicznik, niestety.”
 
     
pako721 
Trzeci Tłok


Wiek: 48
Dołączył: 26 Gru 2016
Posty: 58
Skąd: Gorzow Wlkp.
  Wysłany: 2019-05-16, 19:38   

Znalazłem jedną firmę w USA i jedną w Polsce. Jak zwykle cały koszt w USA łącznie z przesyłką wychodzi taniej niż w Polsce :evil: ( w Polsce startujemy od 2000 zł) :shock: :shock: :shock:
_________________
Pako
 
     
tyran 
Drugi Tłok


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Maj 2016
Posty: 31
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-05-16, 23:28   

Wiesz jak sprawdzić jaką ma się mapę?
 
     
pako721 
Trzeci Tłok


Wiek: 48
Dołączył: 26 Gru 2016
Posty: 58
Skąd: Gorzow Wlkp.
Wysłany: 2019-05-17, 14:47   

Z tego co udało mi się ustalić mapę można sprawdzić tak:
1. Serwis po podłączeniu do kompa - kasa chyba że masz gdzieś układ w serwisie i zrobisz to po koleżeńsku
2. Firma w polska o której wspomniałem - kasa ok. 600zł
3. Wysłanie kompa do USA w ciemno - niezależnie jaką mapę masz i przemapują na nowo
4. Ja wybrałem opcję - hamownia - nie pokaże jaką mam mapę ale po uzyskanych osiągach w przybliżeniu będę wiedział co jest w kompie - 150 zł

Oczywiście pisząc o kompie mam na myśli ECU
_________________
Pako
  
 
     
tyran 
Drugi Tłok


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Maj 2016
Posty: 31
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-05-17, 18:53   

Rozumiem że 600zł za wgranie nowej mapy, a nie sprawdzenie jaka mapa siedzi w ECU?
 
     
pako721 
Trzeci Tłok


Wiek: 48
Dołączył: 26 Gru 2016
Posty: 58
Skąd: Gorzow Wlkp.
Wysłany: 2019-05-18, 23:38   

tylko sprawdzenie niestety. Tak jak wspomniałem wcześniej wgranie nowych map 2000 w Polsce :shock: :shock: :shock:
_________________
Pako
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12